GodtBryg.dk’s Historie

Domænet Godtbryg.dk tilhører Jakob Morre Beck Nørgaard fra Hjerm.

Domænet blev erhvervet da min interesse for ølbrygning blev vagt tilbage i 2006

Det hele starte, da Peter Frederiksen (min daværende svoger) fik idéen med at prøve at brygge vores eget øl. Peter havde fulgt med i nogle debatter på nettet og fundet ud af at man ikke nødvendigvis behøvede den store kemi-eksamen for at forsøge sig med hjemmebrygning.

Efter at have fortalt om sit projekt til mig, meldte jeg mig straks som nummer 2 til det lille team. Da min far, Allan, hørte om dette var der ingen tvivl om, at det skulle han da også være med i.

På den måde blev det lille bryglaug PAJ “grundlagt”… Alt dette skete i foråret 2006.

Siden da, er det løbet meget “øl” gennem åen (som man siger) PAJ er gået i opløsning. Hjemmesiden har stået ubrugt hen i årevis, men nu er der igen brug for den 🙂

Det lykkedes PAJ, at lave et par rigtig gode bryg.

Vi fik en ølskribent fra Holstebro til at prøvesmage et par bryg og her kommer vurderingen: Desværre har Erik tabt kampen mod kræft, men jeg tillader mig alligevel at vise hans professionelle vurdering.

“Øl-anmeldelse! – Holstebro den 22. oktober 2006.

“Endnu engang har jeg fået lov at smage jeres fantastiske bryg. Jeg har godt nok haft dem stående nogen tid, men først nu har jeg følt mig klar til at nyde jeres øl.”

Foreign Extra: En meget mørk stout type med et klassisk islæt af engelsk lakrids. Her er der tale om en fantastisk dejlig øl – absolut helt på højde med anerkendte traditionsrige engelske bryggerier der har kvalitet i højsæde. Denne stout kan I være stolte af. Den rumme alt det dejlige en god mørk engelsk øl skal indeholde. Der er et skum der indikerer øltypen – skummet har lidt farve fra øllet mørke glød. Det er kun dejligt. Jeg synes ofte at øl er for lyse i farven og dermed er skummet ofte helt hvidt og kønsløst! En dejlig ”tyk” øl uden at være klistret. Det tykke kommer i smagen – en smag der dvæler i munden i ganske lang tid og dermed er med til at give øllet karakter. Jeg tænkte på, da jeg nød jeres øl, hvordan gør I egentlig? Det fornemmes at jeres brygproces er utrolig målrettet og præcis! Produktet kan i hvert fald måle sig med ethvert microbryggeri – så vær stolte af det.

Dart Dubbel: Her har vi igen at gøre med øl af klasse. Jeg må klart sige, at jeg foretrækker stouten. Jeg synes DD er en fornem øl med lige så meget krop og fylde som jeres stout, blot slankere i smagen. Den hænger heller ikke så længe i smagsløgene. Men det er helt ok, det er en mildere øl som på en rigtig varm sommeraften ville være en kærkommen filosofisk indskydelse.

Med stor ærbødighed til brygkunsten skriver jeg

Med venlig hilsen og godt bryg fremover. Erik Lüthje Frandsen”

 

31/03/2017: Jakob Morre Beck Nørgaard